Artikujt

Drejtoresha Ekzekutive e Shoqates Norma debatoi rreth qeshtjes se Trashegimise ne emisionin Drejtesia ne Kosove.

më shumë

Krijimi i Modeleve të reja të Fuqizimit të femrës në Kosovë.

Sapo jam kthyer nga Prishtina, Kosova, ku kalova një javë duke biseduar (më së shumti) me femrat lidere lidhur me rolin kyq të femrave në drejtimin e politikave dhe nderrimeve substanciale politike. Unë isha atje si pjesë e një programi lobimi (folës) të financuar nga Departamenti i Shtetit(SHBA-ve). Shikoni: http://www.facebook.com/#!/notes/us-embassy-pristina-kosovo/women-leaders- in-kosovo-you-are-creating-new-models-of-womens-power-for-your-cou/156375374382822 Përshtypja ime e parë ka qenë: shumë trafik, shumë aktivitet, shumë njerëz që ecnin andej-këndej, duke pirë kafe nëpër kafene, pjesa më e madhe të rinjë. Kosova ëshët një shtet i ri dhe shenjat e luftës ende vërehen, duke filluar nga prezenca e trupave të KFOR-it ( Trupat paqeruajtëse në Kosovë nën udhëheqjen e NATO-s) deri te ndërtesat e dëmtuara dhe të shkatërruara. Gjatë qëndrimit jam kapluar nga një ndjenjë dhe dëshirë për të zgjidhur problemet dhe për të ndërtuar një komunitet dhe shtet të ri.më shumë

previous

1-2 Nga 2

next